Yangın ve Güvenlik Dergisi 104. Sayı (Mayıs 2007)

IKAPAK KONUSU -ÜRÜN TANITIMI Yangınla Mücadelede Etkin Yangın Söndürme ve Koruma Sistemleri Yangın, insanların ateşi bulması ve onu kullanması ile birlikte tehlikeler yaratmaya, büyük maddi kayıpların yanı sıra maalesef bazı hayatların kaybına da sebep olmuştur. ilk zamanlar yangın tehlikesinden korunmak için basit önlemler alınmış fakat daha sonra bu önlemler teknoloji ve endüstrinin gelişmesiyle yetersiz hale gelmiştir. Teknolojik gelişmeye paralel olarak yangınla mücadele alanında da ileri düzeyde bilimsel ve teknik gelişmeler kaydedilmiştir. Yangına karşı mücadelede başarılı olabilmek, eğitilmiş personel ve iyi bir organizasyonun yanı sıra yeterli araç-gereç ve ekipmanı gerektirmektedir. Bu nedenle yangınla mücadele ekipmanlarını tanımak, yeni teknolojik gelişmeleri takip etmek ve bu bilgileri eğitim ve organizasyonlarla pekiştirmek bizlere etkili mücadele gücü sağlayacaktu: Bu konuda katkı sağlamak için sizlerle bazı yangın söndürme sistemleri hakkındaki bilgilerimizi paylaşmak istedik. MUTFAKLAR İÇİN KS 2000 COMPACT YANGIN SÖNDÜRME VE KORUMA SİSTEMLERİ Ci ç ai nt eb rüi nygü kmmui kt ft aa rkl al ar rdı ay ek mı z geı nk yhaağz ı rvl ae mg aa zk kullanmayı gerektirir. Özellikle bu yağlar voel u şgt au rzml aar yk tüak ds eı r . k Mour at fnadkal a yr daan gbı inr çtoekhyl i kaens i gfriıtnöıznleor,rttaayvaalaçrıkvmeaaşnırıedeni kızgın yağlı ısınmış emniyetsiz ızgara kaplandır. I YANGIN ve GÜVENLiK SAYI 104 72 350°C sıcaklığa çok çabuk ulaşan yağ, g bru ı u n m l s ad ıc rı a a ç k o a lı k k le t h a v ız l a e lı t b r e i y rş ş a a e n l k ır g i ld vın e e y b y a a a y n ş ı a l lı a r r . . d B Y iı r k açğokydauntan 30 saniye sonra 2 metre yüksekliğe ulaşır. Bmuayk ,aznagr ıan rl avreı rsi cu i yi l ea ğe npgaet l lal emmael ay reı n aç anl eı ş -­ den olur. Özet olarak, mutfak lialer ımn aücs aaddeecleeegtmeelişktidrilomğişrusoölnudr üyraüncgülıen r . Kalafatoğlu Yangın Sanayi A. Ş. Her yangın risk taşır ve insan yaşamını tedir. Bu tür yangın söndürme sistemleri, tehdit eder. Etkili yangın söndürücü ol- söndürme maddesini donanım üzerinmadan, sizve mallannız çok büyükzarar gö- deki hassas nozullar vasıtasıyla püskürtür rebilir ve kapsamlı yenilemeler gerekebilir. ve yağın ya da gazın üstünde engelleyici Alanınız (restoran veya kantin) önemli bir bir katman meydana getirir, bu katmanda süre kapatılabilir. En iyi ihtimalle, bir takım yangının oksijen ile temasını keserek bir kayıplar yaşayabilirsiniz. boğma metodu gerçekleştirir. Eş zamanlı olarak, yağ bağımsız etmen olan suyla Yangın araştırma sonuçları, ilk önce ufak soğutur, böylece kabın kızgınlığından do- amleovdlearninöonlucşetuyğaunnguınvı e ciddi zarar oluş- layı tekrar tutuşması da engellenir. Bu sistamamen söndü- temin içeriği hijyenik ve zararsızdır, kalın- rebilen ve özellikle yemek üretim mut- tıları kolayca temizlenebilmektedir. Böylefoklarında kullanılmak için tasarlanmış ce kısa süre sonra tekrar çalıştırılabilir. Sön- söndürme sistemleri olduğunu belirtmek- dürme sıvısı 9,4 PH değerinde olup, insan

RkJQdWJsaXNoZXIy MTcyMTY=