E-Dergi Oku 
AYSO
200x200 piksel Reklam Alanı

Bolu Kartalakaya'da Çıkan Otel Yangınında Bilinmeyen Gerçekler

Bolu Kartalakaya'da Çıkan Otel Yangınında Bilinmeyen Gerçekler

23 Ocak 2025 | HABERLER891 kez okundu

Sezer Aslan
Yangın, Acil Durumlar ve Deprem Eğitim Uzmanı
Yangın Risk Analizi, Danışman NFPA Member


21 Ocak 2025'te meydana gelen Kartalkaya'daki 12 katlı Grand Kartal Otel'de çıkan yangında 79 kiÅŸinin hayatını kaybetti, 50 kiÅŸi de yaralandı. Bu ülkemizin son yıllardaki en ölümcül otel felaketlerinden biri oldu. Bu yangında hayatlarını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Allahtan rahmet, yaralı olarak kurtulanlara acil ÅŸifalar, yakınlarına baÅŸ saÄŸlığı ve geçmiÅŸ olsun diliyorum. Yangının çıktığı otelde 238 kayıtlı misafirin bulunduÄŸu 12 katlı otelde ilk tespitlere göre yangının restoran katında saat 03.30 sıralarında çıktığı tespiti edilmiÅŸtir. KöroÄŸlu DaÄŸları'nın zirvesinde yer alan merkezdeki Grand Kartal Otel'de çıkan yangını söndürmek için Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Ankara'dan sevk edilen çok sayıda ekip alevlere müdahale etti.

Otelin arka tarafının yamaç olması nedeniyle yangına müdahale ön ve yan cephelerden yapılmıştır. Yangın ihbarının verilmesini takiben itfaiye araçları saat 04.15 de ancak yangına ilk müda haleye baÅŸlamışlardır. Kartalkaya Grand Kartal otelindeki yangın dördüncü kattaki restoranda meydana geldi. Meydana gelen bu yangın ülkemizi derinden üzmüÅŸtür. Yangın sırasında baz ı misafirler yatak çarÅŸaflarını kullanarak kendilerini pencerelerden sarkıtmak s uretiyle kurtulmaya çalışmışlardır. Bir bayan otel görevlisi de kendisini 12 kattan aÅŸağı atmış ve ağır yaralanarak yoÄŸun bakıma alınmıştır. Otelin internet sitesindeki fotoÄŸraflarda 2008 yılında yapılması gereken otomatik yaÄŸmurlama sisteminin yapılmadığı görülmektedir. Bu sistemin yapılmaması nedeniyle yangın hızlıca yayılmış ve can kayıpları yaÅŸanmıştır.

Her yıl yaklaşık 3.900 otel ve motel yangını çıkıyor ve bu yangınlarda 15 kiÅŸi ölüyor, 150 kiÅŸi yaralanıyor ve 76 milyon dolarlık maddi hasar meydana geliyor.

KARTALKAYA GRAND KARTAL OTELDE YANGIN ÖNLEMÄ° Ä°ÇÄ°N TESPÄ°T EDÄ°LEN Ä°HMALLER

Otel yangının yaÅŸayan ve yangında saÄŸ kurtulan vatandaÅŸların verdiÄŸi bilgilere göre
  • Otomatik sprinkler sisteminin çalışmadığı,
  • Yangın algılama duman dedektörlerinin çalışmadığı
  • Yangın ihbar butonlarının çalışmadığı
  • Acil yönlendirme ışıklarının ve acil aydınlatma ışıklarının yetersiz olduÄŸu
  • Acil kaçış merdivenlerinin yetersiz olduÄŸu
  • Otel oda kapılarının yangına dayanıklı kapılar olmadığı belirlenmiÅŸtir
  • Otel mefruÅŸatlarının yangına dirençli malzemelerden imal edilmediÄŸi
  • Otelin iÅŸ güvenlik uzmanın olmadığı


GENEL ANLAMDA OTELLERÄ° YANGIN TEHLÄ°KESÄ°NE MARUZ BIRAKAN FAKTÖRLER

Otelleri yangın tehlikesine maruz bırakan birkaç faktör vardır. Çok sayıda misafire sahip oldukları, personelin bazen aşırı çalıştığı ve misafirlerin de yabancı bir ortamda bulundukları için yüksek riskli ortamlardır. Tüm bunlar olası bir tahliyeyi daha zor hale getirebilir. Düzenli denetimler yapmak ve çalışanlara her yıl personel yangın eÄŸitimi seansları saÄŸlamak gerekir.

Mutfak Yangınları: Otel veya restoranlarda yangının baÅŸlıca nedenlerine gelince, mutfaklar en yaygın baÅŸlangıç noktalarından biridir. Isıtılmış yaÄŸ ve katı yaÄŸlar aşırı ısındığında veya unutulduÄŸunda kolayca tutuÅŸabilir. Ticari mutfaklar, ÅŸeflerin ve yardımcı ÅŸeflerin her yöne koÅŸturmasıyla bilindiÄŸi üzere çok telaÅŸlıdır ve bu da kazalara yatkın bir ortam yaratır. Ayrıca, çok sayıda elektrikli ekipman yangın tehlikesi yaratabilir. Mutfak yangını tehlikesini azaltmak için birkaç ÅŸey yapabilirsiniz. Ä°lk adım, tüm çalışanların olası yangın tehditlerinin farkında olmaları ve yangın durumunda nasıl tepki vereceklerini bilmeleri için yeterli eÄŸitim almalarını saÄŸlamaktır. ÖrneÄŸin bir mutfakta çıkması muhtemel birçok yangın için farklı tipte yangın söndürücüler kullanılmalıdır. Bu nedenle, herkesin hangi tip yangın için hangi tip söndürücüyü kullanacağını anlaması kritik öneme sahiptir. Otellerde herhangi bir acil duruma Binaların Yangından Korunması Hakkında YönetmeliÄŸe göre güncel Söndürme, Kurtarma/tahliye, Ä°lkyardım, HaberleÅŸme ekiplerinin kurulması ve olası yangın ve acil durumlara hazırlıklı olması saÄŸlanmalıdır.

Elektrikli ev aletleri :Elektrikli cihazlar, konaklama sektöründe ve hem ticari hem de konut ortamlarında yangınların baÅŸlıca nedenlerinden biridir. ÖrneÄŸin otel odalarındaki saç kurutma makineleri ve su ısıtıcıları, bar ve restoranlardaki ışıklar ve aydınlatmalar, ayrıca herhangi bir ısıtma/soÄŸutma sistemi sorun yaratabilir. Elektrikli aletler eskidiÄŸinde veya aşırı kullanıldığında yangına neden olma olasılığı daha yüksektir. Her cihazın yılda bir kez profesyonel bir kiÅŸi tarafından incelenmesi, iyi çalışma düzeninde olduÄŸundan emin olmak ve olası sorunları erkenden yakalama ÅŸansınızı artırmak için çok önemlidir.

Sigara içmek: Günümüzde sigara içmek neredeyse her yerde yasaklanmış olmasına ve genel olarak sigara içenlerin sayısının önemli ölçüde azalmasına raÄŸmen, sigara içmek hala yangınların baÅŸlıca nedenlerinden biridir ve düzgün bir ÅŸekilde söndürülmemiÅŸ, dikkatsizce düÅŸürülen sigaralar yaygın bir olaydır. Otellerde sigara içmek yasaksa, ihlalleri tespit etmek için duman alarmları takmak gerekir. Sigara içilmesine izin verilen yerlerde, sigaraların güvenli bir ÅŸekilde atılabilmesi için kaplar veya küllükler kolayca görülebilir ve eriÅŸilebilir olmalıdır.

Tıkalı olan çıkış yolları: Tıkalı çıkış yolları genellikle otel sektöründe yangına neden olur. Kutular ve çöpler yangın çıkışının yakınında depolandığında, bu öÄŸeler kolayca ciddi bir tehlike haline gelebilir ve tutuÅŸabilir, bu da yangına müdahale etmek için çok az zaman bırakarak önemli kaçış yollarını tıkayabilir. Bu, önlenmesi kolay ancak ÅŸaşırtıcı derecede yaygın bir yangın kaynağıdır.

YANGIN GÜVENLÄ°K EKÄ°PMANLARIYLA YANGINLARI ÖNLEME
Bir otel veya restoranda yangın çıkması durumunda yüzlerce kiÅŸi acil durum senaryosunun ortasında kalabilir, iÅŸletme geri dönüÅŸü olmayan maddi ve altyapı hasarlarına uÄŸrayabilir. Felaketi önlemenin tek yolu gerekli önlemleri almak ve uygun yangın güvenlik ekipmanlarına sahip olmaktır.

Yangın alarmları gibi algılama sistemleri, her zaman yanıt vermeye hazır olmalarını ve ziyaretçilerin ve personelin yangın/kaçışla baÅŸa çıkmaları için en büyük ÅŸansı saÄŸlamalarını saÄŸlamak için düzenli olarak bakımları yapılmalı ve kontrol edilmelidir. Alarmlar duyulabilir olmalı ve çaÄŸrı noktaları tesisin etrafına stratejik olarak yerleÅŸtirilmelidir. Yangın söndürme ekipmanı, acil durum ışıkları ve yangın güvenliÄŸi tabelaları otel için uygun ÅŸekilde tanımlanmalı, bakımı yapılmalı ve tanımlanmalıdır. Tahliye durumunda, acil durum ışıkları ve tabelaları ziyaretçilere ve personele yardımcı olacak ve personele yangın söndürme ekipmanı konusunda eÄŸitim verilmesi, yangın çıkması durumunda yangın tehlikesini hemen azaltacaktır. Otel sektöründe yangının ana nedenlerini anlamak, bunları azaltmak için çalışmanın ilk adımıdır.

OTEL MUTFAK YANGINLARININ BAÅžLICA NEDENLERÄ° NELERDÄ°R?
Otel veya motellerde yangınların baÅŸlamasının birincil nedeninin misafirler olduÄŸunu düÅŸünsek de, aslında birçok yangın baÅŸka nedenlerle baÅŸlar. Ulusal Yangın Koruma BirliÄŸi'nin (NFPA) 2015 tarihli raporuna göre, otel ve motellerde yapısal yangınların baÅŸlıca nedenleri ÅŸunlardır:
Baca içlerinde yaÄŸ birikmesi-piÅŸirme ekipmanları: Tüm yangınların neredeyse yarısı mutfaktan kaynaklanır. Bu yangınlar doÄŸrudan mülk hasarının %8'ini ve sivil (itfaiyeci olmayan) yaralanmaların %25'inden fazlasını oluÅŸturur. PiÅŸirme ekipmanları, sürekli günlük risk nedeniyle otellerdeki yangınların önde gelen nedenlerinden biridir. Mutfağın temiz olduÄŸundan ve tüm yangın ekipmanlarının eriÅŸilebilir ve test edilmiÅŸ olduÄŸundan emin olmak, riskleri en aza indirmek için önemlidir. Ä°hmal edilen temizlik rutinleri mutfak davlumbazlarında, havalandırmalarda ve egzoz sistemlerinde yaÄŸ birikmesine neden olabilir. Zamanla bu birikme, mutfağı alevler içinde bırakarak hızla tutuÅŸabilen yanıcı bir tehlike haline gelir.

Elektrik tesisat arızaları- Isıtma ekipmanları: Otel yangınların yüzde dokuzu binanın ısıtma ekipmanlarından kaynaklanıyor. Hatalı kablolama, hasarlı prizler ve arızalı mutfak aletleri elektrik yangınlarına neden olabilir. Otel kablolaması ve aydınlatma sorunları doÄŸrudan yangın riski taşır. Otel hasar kayıplarının potansiyel tehlikeleri tırmanmadan önce belirlemek ve ele almak için düzenli denetimler ve bakımlar çok önemlidir. Çamaşır kurutma makineleri veya çamaşır makineleri ayrıca yangın riski taşıyan en büyük nedenlerden sayılmaktadır. Elektrikli ocak, fırın ve fritöz gibi arızalı mutfak ekipmanları kıvılcım veya aşırı ısı üreterek yakındaki malzemelerin tutuÅŸmasına neden olabilir.

Gözetimsiz piÅŸirme: Bir otel mutfağının kaosu bazen dikkatsiz ÅŸeflerin veya aÅŸçıların piÅŸirme istasyonlarını yalnız bırakmalarına neden olabilir. Bir anlık dikkatsizlik ve piÅŸirme güvenliÄŸinin eksikliÄŸi, yanıcı malzemelerin aşırı ısınmasına ve tutuÅŸmasına yol açarak yangın çıkmasına neden olabilir.

Yanıcı maddelerin depolanması: YaÄŸlar, temizlik malzemeleri ve kağıt ürünleri gibi yanıcı maddelerin ısı kaynakları veya açık alevlerin yakınında uygunsuz ÅŸekilde depolanması, küçük bir olayı yıkıcı bir yangına dönüÅŸtürebilir.

OTEL MUTFAK YANGINLARINI ÖNLEMEK Ä°ÇÄ°N Ä°PUÇLARI
Otel mutfak yangınları, çok geniÅŸ kapsamlı sonuçları olabilecek ciddi bir tehdittir. Ortak nedenleri anlayarak ve önleyici tedbirler uygulayarak, tesis sahipleri ve yöneticileri bu tür olayların riskini önemli ölçüde azaltabilir. Önleme, herhangi bir ticari mutfak ortamında yangın güvenliÄŸinin temel taşıdır. Bu önlemleri aÅŸağıda sıralanmıştır.

Düzenli bakım: Mutfak ekipmanları, egzoz sistemleri ve elektrikli bileÅŸenler için rutin denetimler ve bakımlar planlayarak olası yangın tehlikelerini belirlenmeli ve giderilmeli.

Uygun eÄŸitim: Tüm mutfak personelinin kapsamlı bir yangın güvenliÄŸi eÄŸitiminden geçmesi saÄŸlanmalı; yangın acil durumunda dikkatli olmanın, güvenli piÅŸirme uygulamalarının ve hızlı hareket etmenin önemi vurgulanmalı.

Depolama: Yanıcı maddeler ısı kaynaklarından uzakta, iyi havalandırılan belirlenmiÅŸ alanlarda saklanmalı. Kazara tutuÅŸmayı önlemek için sıkı depolama kuralları düzenlenmeli.

Yangın söndürme sistemleri: Yangınları büyümeden önce hızla kontrol altına almak ve söndürmek için otomatik sprinkler ve yangın söndürücüler gibi etkili yangın söndürme sistemleri kurulmalı.

Düzenli temizlik: YaÄŸ birikmesini önlemek ve yangın riskini azaltmak için mutfak davlumbazları, havalandırma delikleri ve egzoz sistemleri için sıkı bir temizlik programı uygulanmalı.

Lobiler ve koridorlar: Herhangi bir ortak alan, yangın risk deÄŸerlendirmesinde not edilmelidir çünkü bunlar ayak trafiÄŸinin gerçekleÅŸtiÄŸi ana alanlar olacaktır. Ayrıca çoÄŸu yangın ekipmanının bulunacağı yer burasıdır.

Asansörler: Asansörler yangın risk deÄŸerlendirmesinde dikkate alınmalıdır çünkü yangın sırasında kullanılmalarına izin verilmez.

Temizlik ve depolama dolapları: Dolaplar çarÅŸaf ve temizlik ürünleriyle dolu olacaktır, bu da tehlikelerle dolu oldukları anlamına gelir. Kapalı alanları temiz ve düzenli tutmak yangını uzak tutmaya yardımcı olacaktır.

PEKÄ° BU OTELDE OLASI BÄ°R YANGINDA OTELDE BULUNAN MÄ°SAFÄ°RLER Ä°ÇÄ°N YANGIN ÖNLEMÄ° OLARAK NELER YAPILABÄ°LÄ°RDÄ°?

Yukarıda da belirttiÄŸim gibi bazı misafirlerin yangın anında bulunduÄŸu odadan kaçıp kurtulmak için yatak çarÅŸaflarını birbirlerine ekleyerek bu iÅŸi gerçekleÅŸtirmeyi düÅŸünmüÅŸler ancak birçoÄŸu maalesef baÅŸarılı olamamışlardır. Bunun için otel odalarında pencereden sarkıtabilme özelliÄŸine sahip portatif merdivenlerin bulundurulması bir çözüm olabilirdi. AÅŸağıda resimde görülen merdiven 7m uzunlukta yangın anında kaçışlarda kullanılan portatif açılı-katlanır metal yangın kaçış halat merdivendir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ölüm olaylarının yangın anında genelde duman ve zehirli gazlardan olduÄŸu kesindir. Burada dumanlı alanda mahsur kalan kiÅŸilerin ortamdan kaçışını saÄŸlamak için en az kendilerine 15 dakika temiz hava saÄŸlayacak acil kaçış maskelerinin misafirlerin odalarında kiÅŸi sayısı kadar bulundurulması gerekirdi. Yukarıda görülen kaçış maskesi acil durum kaçışı için tasarlanmış karanlıkta bile yüksek g örünürlüÄŸe sahip, su geçirmez, aleve dayanıklı ve yıkanabilir tipte taşıma çantası içinde bulunan bir kaçış setidir. Çantanın kapağı açıldığında, set otomatik olarak hava tüpünden kaçış baÅŸlığına sabit akışta oksijen vermeye baÅŸlar. Silindir basınç göstergesi, çantanın arkasına yerleÅŸtirilmiÅŸ ÅŸeffaf görüÅŸ penceresinden kolayca görülebilir.             

Otellerde kullanılan halıların ve perdelerin, ahÅŸap malzemelerin, yangın tesisat kablolarının yanmaya dirençli malzemelerden yapılması gerekir. Yangına dayanıklı halılar, aleve dayanıklı veya yangına dayanıklı halılar olarak da bilinir, yangınla ilgili kaza riskini en aza indirmek için özel olarak tasarlanmış ve üretilmiÅŸ zemin kaplamalarıdır. Bu halılar, alevlere ve yüksek sıcaklıklara karşı yüksek dirençli malzemeler ve teknolojiler kullanılarak üretilir. Yangına dayanıklı halıların temel amacı yangının yayılmasını yavaÅŸlatmak ve tutuÅŸma veya yanma riskini azaltmaktır. Bunu yangına dayanıklı lifler kullanarak ve genellikle onları alev almaya daha az eÄŸilimli hale getiren özel iÅŸlemler veya kaplamalar ekleyerek baÅŸarırlar. Yangın durumunda yangına dayanıklı halılar alevlere daha uzun süre maruz kalmaya dayanabilir ve tahliye ve yangın kontrolü için deÄŸerli zaman saÄŸlar. Yangına dayanıklı halılar tutuÅŸma ve yanma riskini azaltır.

 

 

 

 

Yangına dayanıklı perdeler aldatıcı bir ÅŸekilde basit görünür, ancak yangınları kontrol altına almada etkileyici bir ÅŸekilde etkilidir. Sprinkler gibi aktif olarak yangını söndürmeseler de, alevlerin yayılmasını önlemek veya yavaÅŸlatmak için pasif bir bariyer görevi görürler, bu da hasar miktarını ve hasarı onarma maliyetini azaltır. Bu perdeler bir bariyer olarak açık alanları daha küçük, kontrolü daha kolay bölgelere bölebilir. Bu dar alanları kapatarak ve açık alanları bölümlere ayırarak, itfaiyecilerin binaya güvenli bir ÅŸekilde girmeleri ve yangını kontrol altına almaları daha kolay olacaktır. Ayrıca, yangın ne kadar iyi kontrol altına alınırsa, personel ve misafirlerin tahliyesi de o kadar güvenli olur.

Yangın duman perdeleri yangın sırasında koruma saÄŸlar ve güvenli tahliyeyi mümkün kılar. Yangın perdeleri öncelikle alanları bölmek için kullanılır. Yangın, duman ve zehirli gazların bina boyunca yayılmasını önler. Genellikle yangına son derece dayanıklı malzemelerden yapılan yangın duman perdeleri otomatik veya manuel olarak etkinleÅŸtirilebilir. Bir binanın yangın koruma sistemine entegre edilirler ve genellikle geleneksel yangın kapılarının veya duvarlarının pratik olmadığı alanlara kurulurlar.

 

OTELÄ°N AHÅžAP MALZEME Ä°LE Ä°MAL EDÄ°LMÄ°Åž DÖÅžEMELERÄ°NDE, DIÅž CEPHESÄ°NDE, DEKORATÄ°F MALZEMELER VB. ACABA YANGIN GECÄ°KTÄ°RÄ°CÄ° KÄ°MYASAL Ä°LE KAPLANMIÅžIMDIR.?

Alev geciktiriciler, yangının baÅŸlamasını önlemek veya büyümesini yavaÅŸlatmak için malzemelere uygulanan kimyasallardır. Kereste ve keresteyle ilgili alt tabakaları korumak için yeni nesil, berrak, su bazlı, yüzeye uygulanan, yangın geciktirici emdirme sıvısıdır. Yapısal keresteler, kereste çerçeveleme, paneller, saçaklar, döÅŸeme, çitler, kulübeler, yazlıklar, iskele tahtaları ve kaplama (hem iç hem de dış) dahil olmak üzere çok çeÅŸitli yapı ve yüzeylerde kullanılabilir.

HERHANGÄ° BÄ°R OTELE Ä°LK DEFA GÄ°RÄ°Åž YAPAN BÄ°R MÄ°SAFÄ°R KATILIÅž YAPTIÄžINDA AÅžAÄžIDAKÄ° YANGIN ÖNLEMÄ° KONUSUNDA HANGÄ° KONULARA DÄ°KKAT ETMELÄ°DÄ°R.
o Hem duman alarmları hem de yangın söndürme sistemi ile korunan bir otel/motel seçilmeli.
o GiriÅŸ yapılan otel resepsiyondaki görevliye yangın alarmının nasıl bir ses çıkardığını sorulmalı.
o Odanıza girdiÄŸinizde odanızda asılı olan kaçış planını incelenmeli
o Acil çıkış kapı ve merdivenlerinin yerleri öÄŸrenilmeli.
o Odanız ile acil çıkış kapı ve merdiveni arasındaki kapı sayısını sayılmalı
o Acil çıkış kapılarının kilitli olmadığından emin olunmalı. Kilitliyse, hemen yönetime bildirilmelidir.
o Oda anahtarınızı yatağınızın yanında bulundurun ve yangın durumunda yanınızda bulundurun.
o Alarm çalarsa, hemen çıkın ve arkanızdaki tüm kapıları kapatın. Acil çıkış merdivenleri kullanın yangın sırasında asla asansörleri kullanmayın.
o Duman havadan hafif olduÄŸu için yukarılarda birikecektir. Dumandan etkilenmemeniz için ve dumandan kaçmanız gerekiyorsa, yere yakın bir mesafede sürünerek, emekleyerek veya yuvarlanarak alçaktan acil çıkış kapı veya merdivenine çıkışa doÄŸru ilerleyin.

SÄ°GARA Ä°ÇMENÄ°N TEHLÄ°KELERÄ°
Otellerde ve tüm konaklama mekanlarında odalarda sigara yasağı olmasına raÄŸmen, sigara içmek hala bir yangın tehlikesi olarak kabul edilebilir. Ä°ç mekan yangını riski artık eskiden olduÄŸundan daha düÅŸük olsa da, sigara izmaritleri düzgün bir ÅŸekilde atılmazsa, dışarıda sigara içen personel veya müÅŸteriler hala bir soruna yol açabilir. Bu gibi yelerde dışarıda belirlenmiÅŸ, açık ve geniÅŸ sigara içme alanları olması ve sigara izmaritlerinin kolayca ve güvenli bir ÅŸekilde atılabilmesi için yakında sigara kutularının bulunması yangınların çıkmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

OTELLERDE GÜVENLÄ° VE DÜZENLÄ° ÇIKIÅž YOLLARI
Otellerde yangın güvenliÄŸi için açık çıkış yolları kesinlikle hayati önem taşır; yangın durumunda insanların paniÄŸi ve yaralanma riskini en aza indirmek için otelin hızlı ve güvenli bir ÅŸekilde terk edebilmeleri gerekir. Çıkış yolları tıkalıysa, bunun olmasını engellemekle kalmaz, aynı zamanda kendi baÅŸlarına bir yangın riski de oluÅŸtururlar. ÖrneÄŸin otel temizlik setlerini, çöpleri veya diÄŸer malzemeleri bir yangın çıkışının yakınına koymak yapılabilecek en kolay ÅŸey olabilir, ancak bu eÅŸyalar kolayca ve hızlı bir ÅŸekilde alev alabilir, tepki vermeniz için çok az zaman bırakır ve hayati kaçış yollarını tıkar. Ä°ÅŸte bu nedenle, atıkların ve diÄŸer malzemelerin depolanması için belirlenmiÅŸ güvenli alanlar ile çıkış yollarının her zaman açık tutulması ve bunların düzenli olarak kontrol edilmesi çok önemlidir.


 

R E K L A M

İlginizi çekebilir...

Saray Alüminyum'un Yangın Güvenliğinde Tercihi Duyar Pompa Oldu

Saray Alüminyum'da yüksek verimli Duyar teknolojisi tercih edildi. 1980 yılından beri hizmet veren ve Tekirdağ'da üretim tesisi bulunan İstanb...
21 Ocak 2025

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2025, Ödül Töreniyle Sahiplerine Takdim Edildi

Yalıtım dergimiz tarafından düzenlenen ve bu yıl 20. kez sahiplerini bulan, yalıtım sektörünün gelenekselleşen organizasyonu Yalıtım Sektörü Başarı Öd...
16 Ocak 2025

Çuhadaroğlu Alüminyum Fabrikası'nda Duyar Pompa Çözümleri

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi, Evrensekiz Beldesi'nde inşa edilen Çuhadaroğlu Alüminyum fabrikasının yangın güvenliği Duyar Pompa çözüm sis...
7 Ocak 2025

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • DoÄŸalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yalıtım Dergisi
  • YeÅŸilBina Dergisi
  • Ä°klimlendirme Sektörü KataloÄŸu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü KataloÄŸu
  • Yalıtım Sektörü KataloÄŸu
  • Su ve Çevre Sektörü KataloÄŸu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.